Test: Good - chokladen
Som många andra matbloggare har jag nu testat den nya Good chokladen från Cloetta (enda skillnaden är att jag fått betala för min...) Jag köpte den med mintcrisp i, för att jag just gillar mint. Jag vet inte varför, men när det är rättvisemärkt tror i allafall jag att den ska smaka så mycket mer. Men egentligen så säger väl inte rättvisemärket något om kvalitén på chokladen.. eller? Första biten jag åt var en liten besvikelse. Ganska tråkig choklad. Blev bättre när man tog mer :P God och inte för stark smak på minten. En lite rolig grej tyckte jag var att rutorna var inte "standard" rutor som alla andra choklader har. Det var lite nytänkande kanske?
Good mintcrisp får TTT av 5 möjliga!
Salta bilar
Just de! Jag fick ju hem Ahlgrens Salta Bilar att testa. Innan jul någon gång... Men det tog ett tag innan jag faktiskt vågade smaka. Påsen bara låg här hemma. Men sen när jag väl smakade så blev jag positivt överraskad! Jag som inte gillar lakrits så mycket kunde ändå njuta av dessa! Det enda som drar ner betyget tycker jag är utseendet. Jag tror det var därför jag inte smakade dem tidigare. Fast jag vet inte hur jag skulle vela att dem såg ut egentligen...
Dem får TTTT av fem möjliga!
Dagens middag imorgon
Imorgon är middagen planerad. Så imorgon blir det middag helt enkelt =D Jag hade tänkt göra en fläskpannkaka. Alltså ugnspannkaka med tärnat och stekt fläsk i. Fast där fuskar jag ju också i och för sig. Jag har bacontärningar i kylen just nu, så dem får vara stand-in för det rökta fläsket på bit. Och ska jag vara ärlig så brukar man inte känna någon skillnad på smaken, möjligen att baconet är pyttelite surare.
Tårtor!
Första tårtan ut är denna sommriga tårta som jag gjorde mitt i vintern. Min kompis Lena fyllde år och vi skulle överraska henne med tårta och paket. Tårtan klarade sig som tur var genom snöstormen!
Tårtan är gjord på "köpebotten", vaniljkräm, hallonsylt, grädde, marsipan i mitten och på sidorna!
Denna gjorde jag när JAG fyllde år i höstas. Laktosfri grädde var det på denna gången. Fler än jag som upplevt att den inte går att vispa lika hårt som vanlig vispgrädde?
Glittrigt strössel och lite hjärtan på kanterna. Även här marsipan på sidorna!
Detta hastverk fick min sambo på födelsedagen. Behöver jag nämna att hans favoritgodis är kinapuffar???
Detta var egentligen också ett hastverk. Fick inte ihop det som jag ville. Men en basic prinsesstårta och sen lite stänk av choklad och florsocker!
Hemmagjorda hamburgare och bröd
Men man får ju göra spinn-offs på det som brukar gå hem. Så vi bakade egna hamburgebröd med ett recept från Den rutiga kokboken. Vi har hela frysen full med bröd nu =) Och hamburgarna gjorde jag på mitt standardsätt dvs. fräser lite lök och låter den svalna, blandar sedan den med färsen och salt. Innan jag steker burgaren så har jag alltid Allroundkrydda på från Santa Maria.
Hamburgarna åt vi med en skiva edamer (det var extrapris på willys), färsk tomat, american dressin, ketchup och några salladsblad. Och gott blev det!!
Ser dem inte sådär härligt hemmagjorda ut?
Mästerfotograf är jag ju tyvärr inte, men jag och min mobilkamera försöker iaf =D